Rouwverwerking

Samenwerking met Maria de Greef

Deze unieke samenwerking tussen rouwexpert Maria de Greef van bureau Maria de Greef en Anneke Maas van The Styling Company is door de maatregelen rond Corona niet doorgegaan maar wordt zodra mogelijk weer opgepakt.

Verweef je verlies met bloemen

Na het verlies van iemand die ons lief is verzacht de ergste pijn meestal in de loop van de tijd. En dat gaat beter, naarmate we het verlies kunnen verweven in ons leven. Daarom kan het heel helpend zijn om actief en bewust te werken aan dit “weefproces”. Het werken met bloemen is dan een heel fijne manier om een verlies te integreren in je leven en uiting te geven aan wat er in je om gaat.

In een unieke samenwerking bieden Anneke Maas, begaafd bloembeelder, en Maria de Greef, rouw-expert, jou de mogelijkheid je verlies te verweven met behulp van bloemen. Tijdens drie op elkaar aansluitende avonden praten we in de geborgenheid van een kleine groep met elkaar, inspireren we elkaar, delen we verhalen en werken we ook letterlijk met onze handen aan het rouwproces.

De laatste van de drie avonden is het sluitstuk. Dat is de avond waarop je alle opgedane inspiratie en inzichten verwerkt in een heel persoonlijk bloemwerk/decoratie. Deze eigen creatie neem je mee naar huis als tastbaar resultaat van een mooie stap voorwaarts in jouw persoonlijke proces. Jouw bloemwerk of decoratie zal je helpen deze stap stevig in jezelf te verankeren. Elke keer dat je er naar kijkt.

Wat gaan we precies doen?

Eerste avond: Inspiratie avond
De eerste avond staat in het teken van inspiratie. We geven gedegen informatie over verlies, rouw en over het verweven ervan in je leven. We inspireren je met allerlei creatieve ideeën om dit treffend uit te beelden in bloemwerk of een groendecoratie.

Tweede avond: Presentatie avond
De tweede avond heeft als thema presentatie. Je hebt naar aanleiding van de inspiratieavond met jouw persoonlijke ervaring een “plan” gemaakt om te gaan uitbeelden en hebt de mogelijkheid om dit te bespreken, te delen en verder uit te werken. Als je wilt, begeleiden we jou hierbij. Zowel in het rouwproces als in de manier om dat proces uit te beelden met bloemen.

Derde avond: Creatie avond
De derde avond is de avond van creatie. Je gaat aan de slag om jouw persoonlijke verhaal uit te beelden in bloemen of een groendecoratie. Daar waar nodig ondersteunen we je ook op deze avond met onze kennis en ervaring. Aandachtig, respectvol en betrokken.

Meer weten of aanmelden?

Neem gerust even persoonlijk contact op wanneer je meer informatie wilt over de begeleiding bij rouwverwerking. Je vindt mijn contactinformatie hier.

HOME

Volg mij op social media